Fotosmeden
Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment.
Tre små utflykter

Det har varit lite stiltje på bloggen ett par månader, fast helt har inte avtryckarfingret fått vila. Bilden ovan är från den senaste utflykten ute vid Uttorps naturreservat i lördags. Jag har fått lite dille på svartvitt, vilket passar utmärkt då jag dessutom är lite slapp och hellre åker ut i naturen och knallar mitt på dagen när solen står högt. Förutom att det blir svårhanterade kontraster mitt på dagen så är ljuset inte speciellt vackert då det saknar de vackra färgerna som atmosfären skänker när solen står lågt. Konverterar man däremot till svartvitt så kommer man undan lite lättare, om än inte helt.

Även förra utflykten för ett par veckor sedan gick till Uttorp. Den gången var det strålande solsken, närmast molnfritt, högvatten och dessutom ganska lugnt på havet så det hände inte så mycket annat än att det var en fantastiskt skön vårdag. Jag riktade kameran neråt istället och fick så hjälp av solens hårda kontraster att framhäva linjerna i klippan.

För en knapp månads sedan styrde jag kosan västerut bort mot Karlshamnstrakten. Det är lite högre kust där vilket jag tycker är spännande till skillnad mot Karlskronas mer steniga stränder. Även denna dag led jag av slappheten att utnyttja timmarna runt lunch, däremot hittade jag potential i området där bilden ovan är tagen. Området heter Drösebo naturreservat och det finns ett par fina småöar som kan fånga solen fint med en vacker stenhäll i förgrunden, så jag får försöka få till en kvällsutflykt vad det lider.