Fotosmeden
Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment.
Tandborste

Dagens ”Photo a day” var det inte helt lätta ordet Toothbrush, och jag tänkte nog göra walk-over på den och för mig själv skylla på att vi är precis mitt i flyttpackning. Dessutom var det städbesiktning i vårt nya hus, men på väg hem från cissi vid halv sex snåret så tänkte jag -”Nej ta mig fanken om jag inte ska hitta på något i alla fall!”. Väl medveten om statusen på min nuvarande tandborste så åkte vi inom Willys jag och Matilda och köpte en ny tillsammans med en tandkrämstub. Tanken var att arrangera tandborste och tub så att det såg ut som Matilda stod på tuben och lutade sig mot tandborsten. Kanske lite väl tekniskt och för lite konstnärligt, men men...

Hade jag haft haft gott om tid att fundera igenom det hela hade jag tagit med något hon kunde stå på samt en planka hon kunde luta sig mot som dolts bakom tandborsten. Då hade vi kunnat hålla på lite längre, och skuggan från plankan hade kanske kunnat göra bilden mer realistisk. Istället fick jag tänka så det knakade på väg från Willys för att raskt bestämma en lämplig plats, det blev bryggarberget uppe vid den gamla fyren. Lagom kuperat för att hitta en plats där Matilda kunde stå och lagom folktomt för mig att krypa omkring på marken för att parera in armar och ben mot tandborste och tub :) !

Som sagt, bilden blev lite platt, och ser nästan photoshoppad ut fast den är tagen i ett. Det enda jag gjorde var att med ”nivåer” flytta gråpunken en liten aning i omgivningen runt Matilda för att få ungefär samma ljus i tub/tandborste som på Matilda. Men vi hade kul, och det är ju faktiskt hela idén med min fotografering :) !