Fotosmeden
Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment.
Photo of the Day: On the Road

Idag blev det en långpromenad på Rosenholmsområdet, hade som mål att hittat något som motiv till dagens bild, ”On the road”, på Facebook gruppen Fotografer i Karlskrona. Visste på ett ungefär vad jag var ute efter, något litet som man kunde krypa nära och göra vägen till något stort hotfullt som försvinner in i fjärran. Efter några kilometer ser jag en liten död näbbmus mitt på grusvägen, inte exakt vad jag tänkt, men det där stora hotfulla fick väl bli något litet sorgligt istället. Så jag lägger mig platt på magen med kameran ända ner i grusen och försöker hitta det där lagom med suddiga och så där lagom nära näbbmusen så man ser vad det är men ändå att den är så liten i bild att den ser liten ut i stora världen.

Mycket mer än så på det temat hittade jag inte just här. Kom på något jag läst om att tallskog var ypperligt att göra bilder med kraftig rörelseoskärpa, så vid ett lämpligt ställe stannade jag upp och började testa lite olika rörelser med ca en sekunds slutartid. Målade med vertikal panorering.

Prövade att zooma under exponeringen.

Och så en hybrid där jag försökte fixera kameran mot ett ljust träd en bit in i skogen medan jag gick parallellt med skogen.

Vet inte, man kanske kan göra en triptyk av bilderna i något montage nån gång i framtiden :) !

Förra sommaren tog jag en bild på den stora jättetermosen vid fjärrvärmeverket i Bubbetorp. Då var den vackert roströd med en blank galvaniserad spiraltrappa hela vägen upp till toppen. Nu hade man klätt in den i korrigerad plåt, men det var molnfritt och med ett polarisationsfilter som gjorde himlen nästan svart mot den ljusa ”burken” så blev det en ganska bra bild ändå.

På väg hem i bilen såg jag en annan bil som råkat lite mindre kul ut, den hade fått motorstopp precis vid en stoppskylt vid en av dom nya avfarterna vid Rosenholm. Tyckte det såg lite kul ut, och så för att balansera ut det lite ”svarta” med den döda näbbmusen så fick detta också bli en ”On the road” bild för Facebook gruppen.