Fotosmeden
Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment.
Fotosmeden ®

Nu är Fotosmeden ett registrerat varumärke. Fick registreringsbeviset idag, och borde kanske firat det med ett något fantasifullare foto. Egentligen har varumärket ingen större betydelse just nu, men skulle jag vilja ta hobbyn ett steg längre och kanske tjäna en extraslant på fotandet i framtiden så vore det ju försmädligt om någon då hunnit före.

Fick iden till att skydda det för ett år sedan ungefär när en snubbe jag känner spontant sa att det där låter ju riktigt bra som ett namn på ett företag. Nåväl, innan det blir dags att göra något ordentligt av det så behöver jag ut och fota mycket mer och oftare än vad som blir av nuförtiden.

Ett steg i den riktningen tog jag häromveckan då jag investerade i en blixt, förvisso en kamerablixt, men den öppnar upp lite större möjligheter att plåta folk och händelser i mörker och inomhus. Canon 5D mk III är bra på många sätt, dessvärre sitter det ingen inbyggd blixt i den för att spara plats plus att många sk. proffsobjektiv ändå skymmer en inbyggd blixt. Som vanligt när det gäller mig så är jag fåfäng vad avser teknik, och dyrare är ju alltid bättre…eller hur!! Så en Canon 600EX-RT blev det, plus en bouncer för att mjuka upp ljuset vid rena upplättningsblixtar.

Just det, fixade till ett kommentarsfällt också här på bloggen. Det går att kommentera både som inloggad och som gäst, pröva gärna :) !