Fotosmeden
Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment.
Bergkvara hamn

Det var hög tid att lufta kameran och vädret verkade bli riktigt bra med tunga moln och solglipor mellan regnskurar. Så för ett par veckor sedan slängde jag in kameran och stativet i bilen och körde mot Kristianopel för att få lite öppet hav i bakgrunden till förhoppningsvis någon trevlig förgrund.

Parkerade vid kyrkan och hängde på mig ryggan med kamera och stativ. Nere vid själva hamnen kändes lite förutsägbart så jag hoppade upp på muren och gick längs med den så långt söderut man kunde komma, men väl där började det naturligtvis regna så jag knallade tillbaka till bilen och beslöt vänta till nästa lucka mellan två skurar. Efter en kvart såg det lovande ut så jag småsprang längs muren till södra änden och monterade upp stativet och satte upp kameran för en komposition över spetsen söder om muren. Lagom till det var dags att klämma av ett par skott började det så klart regna och blåsa igen, men två kort hann jag bränna av innan det blev droppar på linsen.

Kristianopel

Den ena bilden hade någorlunda bra ljus i förgrunden och det andra i himlen, så bilden ovan är en kombination av de båda. Blåsten tillsammans med det ganska dåliga ljuset gjorde att det blev lite dålig skärpa i bilden, men i webstorlek blev det hyffsat.

Tyckte det kändes lite tunt med endast en bild efter att ha kört ända till Kristianopel, så jag körde vidare upp mot Bergkvara där jag sett en naturlig pir av något slag på google earth. Dessutom blev luckorna mellan regnskurarna längre och blåsten avtog ännu mera.

Bergkvara naturpir

Gräspiren var lite häftig, lång och smal och väldigt grön.

Bergkvara naturpir

Lite längre ut övergick gräset till mer sten.

Bergkvara naturpir

Utanför piren ligger en liten ö med en fyr, och precis som en lucka öppnade sig i molnen hamnade den lilla ön i en solstråle.

Bergkvara naturpir

Mellan gräspiren och land fanns en del mindre holmar med mängder av vitfågel, tycker det blev lite häftigt med alla ljusa fåglar i luften med de tunga molnen i bakgrunden.

Bergkvara naturpir

Lite motljus med ett sjömärke i siluett.

Bergkvara naturpir

Gräspiren ligger väldigt vackert med ett litet rött hus halvvägs ut. Finns även en lite badplats precis intill huset.